İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 8 evi yıktı

ABONE OL

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 8 evi yıktığı belirtildi.Filistinli Yerel Koruma ve Mücadele Komitesi...

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait 8 evi yıktığı belirtildi.

Filistinli Yerel Koruma ve Mücadele Komitesi Koordinatörü Fuad el-Amur, AA muhabirine konuya dair açıklamada bulundu.

Amur, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın güneyindeki Yatta beldesinde Filistinlilere ait 8 evi yıktığını söyledi.

Buldozerler eşliğinde beldeye gelen İsrail askerlerinin burada iki köyde yıkım gerçekleştirdiğini kaydeden Amur, bu yıkımla birlikte Filistinli belde sakinlerinden 35 kişinin evsiz kaldığını belirtti.

- Oslo Antlaşması ile Batı Şeria üç bölgeye ayrılmıştı

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan İkinci Oslo Antlaşması çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan A Bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik B Bölgesinin idari yönetimi Filistin'e güvenliği İsrail'e devredilmiş, yüzde 61'ini oluşturan C Bölgesinin ise idari yönetimi ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla C Bölgesi'nde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisine göre, İsrail ordusu, 2021'in ocak ayından aralık ortasına kadar Batı Şeria'nın C Bölgesinde ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 862 meskeni yıktı veya el koydu.